Activiteitenaanbod

Overdag wordt een waaier aan activiteiten aangeboden.

Bewegen in vele vormen: netbal, boccia, zwemmen, wandelen, fietsen,...., creatieve activiteiten: kunst, textiele werkvormen, houtbewerking zijn een paar voorbeelden, kook- en bakactiviteiten, het rekenen en schrijven wordt onderhouden: bib-groep, gedichten en verhalen, sommen maken, krant maken.

In het houtatelier worden vogelkastjes, vleermuizenkasten en eekhoorn voederbakjes gemaakt en te koop aangeboden: origineel geschenk!

Elk jaar bieden we een groep cliënten de mogelijkheid deel te nemen aan de Special Olympics Belgium, hier moeten de atleten een heel jaar voor trainen. We nemen deel aan de netbalcompetitie (NEKAREA) en spelen wedstrijden doorheen het jaar in een Boccia-competitie. Daarnaast zijn er diverse sportevenementen doorheen het jaar waar wij aan deelnemen.

Eén keer per jaar gaan we naar Mechelen waar we een hele dag KUNST in al zijn vormen beleven en deelnemen aan een waaier van kunstige activiteiten.

Maar we werken ook voor andere mensen: we voeren "opdrachten" uit van personen buiten Primavera; folders plooien, etiketten plakken, eenvoudige montage opdrachten...

Sommige van onze cliënten hebben een werkzaamheid buiten Primavera en werken begeleid zelfstandig: hulp in de keuken, administratieve werkzaamheden...

Sommige anderen voeren zelfstandig taken uit binnen Primavera: administratieve werkzaamheden, huishoudelijke taken...

Bij alle activiteiten maken we onderscheid tussen belevingsgericht werken en productgericht werken.

 

Cliënten kiezen 's morgens de activiteit die ze die dag willen doen, op sommige dagen zijn er vaste activiteiten voor bepaalde cliënten dit mede in functie van hun kunnen. 
Bewegingsactiviteiten (zoals bijvoorbeeld netbal, training voor deelname aan de Special Olympics Belgium, Boccia en zwemmen) horen onder andere bij die vaste activiteiten, maar ook werken in de crèche en andere vormen van begeleid werk.

Afbeelding
keukenwerk

Volg ons op instagram