Woonondersteuning

In de woonondersteuning wonen 20 cliënten, verdeeld over 2 leefgroepen van telkens 10 personen.

We hechten veel belang aan de privacy van de bewoners. Iedere cliënt heeft een individuele, ruime kamer, die is ingericht volgens hun eigen smaak. 

Binnen de groep is veel aandacht voor diversiteit en een benadering die is afgestemd op de individuele zorgvragen.Ieder individu vraagt zijn bijzondere aanpak. Iedere cliënt heeft zijn persoonlijke begeleider die specifiek toeziet op de noden van zijn/haar aandachtspersoon. Hij/zij waakt er over dat wordt ingespeeld op de vragen van de cliënt en dit zowel op pedagogisch als praktisch vlak. 

Ons huis is in de stad gelegen. Hierdoor kunnen we heel wat activiteiten doen die andere mensen ook doen.

Onze cliënten vinden het meestal fijn om mensen te ontmoeten. We proberen dan ook zo veel mogelijk deel uit te maken van het leven in Merksem.

Zo gaan we wekelijks naar de bibliotheek, we gaan naar het fitness centrum, we bezoeken de markt, we zijn bekenden in de plaatselijke café’s en bij de Merksemse middenstand.

Overdag wordt er gewerkt in kleine groepjes en bieden we de bewoners activiteiten aan: koken, huishoudelijke taken, creatieve activiteiten, bewegingsactiviteiten. We helpen ook bij logistieke taken in een crèche en sommige cliënten gaan uit huis werken.

 

's Avonds en tijdens het weekend is er tijd voor ontspanning: spelletjes, knutselen, café-bezoek, film, fuif, bowling of gewoon samen naar ‘Familie’ kijken.

aan het werk

 

Volg ons op instagram