Missie en Visie


De manier waarop we met elkaar omgaan wordt gekenmerkt door positiviteit, oprechtheid, wederzijds respect en een gezonde dosis humor.

Missie

Samen zijn

In Primavera kent iedereen elkaar: cliënten en medewerkers, ouders en familieleden, vrijwilligers, …. Dat maakt van Primavera een unieke plek waar mensen samen groeien, leren, beleven, vieren en zorgen voor elkaar. Mensen vinden er elkaar in wederzijds respect.

Samen wonen

Primavera is een huis waar iedereen zichzelf kan zijn. Cliënten vinden er een plaats waar ze thuis komen. Warme zorg staat centraal. Mensen luisteren naar elkaar en ieders eigenheid wordt gerespecteerd. 
Ons huis staat midden in de straat, waardoor we ook thuis zijn in de buurt. 

Samen groeien

Samen werken of samen ‘doen’, geeft heel wat groeikansen. Dit zorgt er voor dat zowel cliënten als begeleiders leren van elkaar. Iedereen is uniek en moet de kans krijgen om zijn talent te ontwikkelen.

Visie

Unieke thuis

Cliënten komen thuis in Primavera, hetzij om er te wonen, maar ook in dagondersteuning. Voor ons betekent thuiskomen immers het vinden van geborgenheid, het samen leven en werken met vertrouwde gezichten, het vinden van een luisterend oor, iemand die je begrijpt. 
Het betekent ook thuiskomen in de buurt en het gemeenschapsleven in Merksem. De cliënten van Primavera zijn goed bekend in de bibliotheek, het café, de buurtwinkels of op de lokale markt. 
Die unieke thuis creëren we door goed te luisteren naar de wensen van cliënten en hun naaste familieleden. Samen stippelen we de weg uit. In Primavera zorgen we ‘op maat’ en bieden professioneel advies aan om dit proces te ondersteunen. 
Primavera is geen grote organisatie, maar wel groots. Creativiteit, inventiviteit, flexibiliteit en daadkrachtige mensen zorgen er voor dat we snel een antwoord kunnen bieden op een veelheid aan vragen. 

Unieke mensen

Primavera is een kleinschalige organisatie. Dit maakt het mogelijk om de focus te leggen op iedere unieke persoon. Cliënten hebben unieke talenten. Om deze te ontdekken is het belangrijk om goed te luisteren naar elkaar, de tijd te nemen om elkaar te leren kennen, vertrouwen te creëren, zodat een veilige omgeving ontstaat waarin ruimte is om te proberen met vallen en opstaan.
We gaan steeds uit van de mogelijkheden van ieder individu en bekijken hoe we via een doordachte pedagogische begeleiding mensen kunnen ondersteunen om hun talenten zo veel mogelijk te benutten en te ontwikkelen. 
Hetzelfde geldt voor de talenten van onze medewerkers. Zij krijgen de kans om deze te ontwikkelen, om verantwoordelijkheid te nemen en om van hun werk een identiteit te maken. Binnen hun team worden ze gecoacht en ze krijgen geregeld de kans om zich bij te scholen.

Unieke ontmoetingen

Waar mensen samen zijn ontstaan mooie ontmoetingen. Deze ontmoetingen zijn een verrijking in de persoonlijke ontwikkeling. Ze zorgen voor nieuwe inzichten en vormen ons als mensen.
Cliënten, medewerkers, vrijwilligers, enz. ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer. 
Cliënten verblijven in leefgroepen, waar ze samen met de vertrouwde begeleiders en andere cliënten leven en werken. 
Iedere medewerker (begeleider, administratieve dienst of logistieke kracht,….) maakt deel uit van een team en wordt beschouwd als een waardevolle schakel in het bereiken van onze doelen. 
De manier waarop we met elkaar omgaan wordt gekenmerkt door positiviteit, oprechtheid, wederzijds respect en een gezonde dosis humor. 
 

Afbeelding
Diana

Volg ons op instagram